Tanja Radionov

Adresa:
Savjetovalište sv. Josip (privatna praksa), Mesnička 6, Zagreb
Struka:
mr.sc., prof. psihologije, psihoterapeut, stalni sudski vještak, dipl. duhovno-teološke kulture
Dodatne edukacije:
2015. diploma iz duhovno-teološke kulture, Sustavni studij duhovnosti, Hrvatska karmelska provincija sv. o. Josipa, Zagreb i Institut za duhovnost "Teresianum", Rim. 2015. petomjesečne Duhovne vježbe sv. Ignacija, Družba Isusova, Palmotićeva, Zagreb. 2013.-2015. Sustavni studij duhovnosti (SSD), Hrvatska karmelska provincija sv. o. Jospia, Zagreb i Institut za duhovnost "Teresianum", Rim. 2006. certificirani gestalt psihoterapeut (Institut fur Integrative Gestalttherapie Wurzburg, IGW). 2004. stalni sudski vještak za psihologiju (Hrvatsko psihološko društvo, Sekcija za forenzičku psihologiju i Županijski sud u Zagrebu). 2002. magistar znanosti iz psihologije (Sveučilište u Zagrebu, Filozofski fakultet, Odsjek za psihologiju). 1998.-2003. edukacije: primjena različitih psihologijskih testova i tehnika, klinička i forenzička psihologija i psihijatrija, kognitivno-bihevioralna terapija (Praktikum 1). Područja rada: psihoterapija, savjetovanje, supervizija, psihodijagnostika (psihološko testiranje adolescenata i odraslih), vještačenje, selekcija kadrova, edukacijske radionice.
Područja rada:
Supervizija
Odrasli
Parovi
Adolescenti
Mobitel:
098-95 16 828
O meni:
Radni staž: 1996.-1998. volontiranje na KBC Rebro, Klinika za psihološku medicinu i Klinika za psihijatriju. 1998. volontiranje na Plavom telefonu. 1998. PB Vrapče, Klinika za opću psihijatriju, član tima za psihodijagnostičku obradu i član terapijskog tima u Dnevnoj bolnici – vođenje terapijske grupe. 1999. PB Vrapče, Klinika za forenzičku psihijatriju, član psihijatrijsko-psihologijskog tima za vještačenja u kaznenim predmetima, član terapijskog tima u liječenju forenzičkih psihijatrijskih pacijenata, provođenje individualne i grupne psihoterapije, član Etičke komisije PB Vrapče. 2004. Psihološko savjetovalište, privatna psihološka praksa. Psihoterapija je namijenjena adolescentima i odraslim osobama koji zbog različitih psiholoških i emocionalnih problema i poteškoća žele kroz susret u odnosu i osvještavanje ući u kontakt sa sobom, prihvatiti samoga sebe, vlastite slabosti, darove i mogućnosti, spoznati vlastite mentalne, psihološke i duhovne snage, kako bi postigli slobodu za promjenu i novost. Cilj je postići sklad unutar osobe, zdrav um, emocije, tijelo, dušu i duh odnosno cjelovito izrastanje osobe, čime doprinosimo kvaliteti razumijevanja samoga sebe i svijeta oko sebe, te gradimo kvalitetnije odnose. Publikacije: nekoliko sažetaka sa sudjelovanja na domaćim konferencijama i kongresima. Radionov, T. (2007). Osnove gestalt terapijskog pristupa. Socijalna psihijatrija, 35, 21-28. Dostupno na: http://www.gestalt-drustvo.hr/o-gestalt-psihoterapiji/osnove-gestalt-terapijskog-pristupa Radionov, T. (2008). Dijaloški odnos u gestalt terapiji. Socijalna psihijatrija, 36, 3-10. Dostupno na: http://www.gestalt-drustvo.hr/o-gestalt-psihoterapiji/dijaloski-odnos-u-gestalt-psihoterapiji Radionov, T. (2013). Geštalt terapija. Zagreb: Naklada Slap (sveučilišni udžbenik, više na www.nakladaslap.com). Radionov, T. (2017). Utjecaj Buberove filozofije dijaloga na promišljanje i određenje terapijskog odnosa terapeuta i klijenta u gestalt terapiji. Bogoslovska smotra, 87, 1, 117-133. Dostupno na: http://hrcak.srce.hr/index.php?show=clanak&id_clanak_jezik=267638 2013. za knjigu "Geštalt terapija" Psihologijska nagrada "Zoran Bujas", za osobito vrijednu psihologijsku knjigu godine Hrvatskog psihološkog društva, u sklopu znanstvenog skupa 21. Dani Ramira i Zorana Bujasa na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. 2015. Sustavni studij duhovnosti, nagrada za najbolji završni uspjeh i nagrada za najbolji diplomski rad pod naslovom "Izazovi duhovnog vodstva, pastoralnog savjetovanja i psihoterapije u suvremenom društvu kroz brigu za dušu čovjeka". 2015. recenzent u časopisu Klinička psihologija. 2015./2016. predavanje kolegija Metodologija znanstvenog rada na Sustavnom studiju duhovnosti. Članstva: Hrvatsko psihološko društvo (HPD), Hrvatska psihološka komora (HPK), Društvo gestalt i integrativnih terapeuta Hrvatske (DGIPH), Savez psihoterapijskih udruga Hrvatske (SPUH) i Hrvatsko društvo sudskih vještaka i procjenitelja (HDSVIP). Glavna područja stručnog i radnog interesa su psihoterapija, psihodijagnostika, sudska vještačenja i edukacija iz područja psihoterapije. Poseban stručni i osobni interes su kršćanska teologija i duhovnost, te kršćanska psihoterapija i pastoralno savjetovanje. Vjera ima izuzetno važno mjesto u mome životu, i moj život i rad temelje se na kršćanskim i evanđeoskim vrijednostima.