Vedrana Kurjan Manestar

Struka:
odgajatelj, pedagog, psihoterapeut
Dodatne edukacije:
2003 – 2006. Edukacija iz Gestalt psihoterapije (Institut za integrativnu Gestalt terapiju, Wurzburg, IGW) 2007-2010 Stručno usavršavanje u struci kroz kontinuirane iskustveno – edukacijske radionice iz tjelesno orjentirane psihoterapije (Relational somatic bodypsychotherapy) 2010. Certificat za Gestalt psihoterapeuta, ECGP, ECP 2014. Certificat iz psihoterapije pokretom i plesom
Područja rada:
Terapija za edukante
Supervizija
Grupe
Djeca
Odrasli
Adolescenti
Mobitel:
O meni:
Prije edukacije iz Gestalt psihoterapije, pohađala sam vikend edukacije iz ART terapije, glazbene terapije, transakcijske analize i NLP-a. Nakon takvih kraćih edukacija osjećala sam potrebu za sveobuhvatnom edukacijom iz psihoterapije, te sam od postojećih pravaca u Hrvatskoj izabrala Gestalt psihoterapiju prije svega zbog sveobuhvatnosti i kreativnog pristupa u radu s klijentom. Tijekom edukacije iz Gestalt psihoterapije i dalje sam se usavršavala i u drugim terapijskim pravcima - psihodrama za odrasle, dječja integrativna psihoterapija, tjelesni orjentirana psihoterapija. 2014. završila sam edukaciju iz psihoterapije pokretom i plesom koju organiziram u Zagrebu u suradnji s učiteljima iz Velike Britanije. Autorica sam priručnika za nastavu «Vježbajmo zajedno», pisala sam za dječji časopis „Zvrk“ i povremeno držim predavanja i radionice za široku javnost s tematikom psihoterapije /Makronova;Dani Profila 2002, Dani Pedagoške akademije; Plesna terapija u radu s djecom u okviru Medijske kulture 2007. u organizaciji Sretne knjige, Konferencija psihologa 2010. U Opatiji i 2011. U Osijeku, Konferencija socijalnih radnika 2010., te Konferencija o psihoterapiji u Zagrebu i dr./ Od 2008. do 2013 bila sam vanjski suradnik SOS Dječjeg sela Lekenik gdje sam radila kao terapeut s djecom i adolescentima. Radim i kao psihoterapeut s odraslima, djecom i adolescentima u privatnoj praksi. Kontinurano sam u superviziji psihoterapijskog rada. Majka sam sina u tinejdžerskim godinama i kćeri na u višim razredima osnovne kole. U slobodno vrijeme uglavnom plešem na sve moguće načine od 5ritmova, zahvaljujući kojima sam ponovno počela plesati i u nešto zrelijim godinama, preko kontakt improvizacije do plesova u dvoje ( argentinski tango, standardni i latinsko američki plesovi). Ujedno i pjevam, crtam, slikam, pišem – kreativni izričaji moja su osobna terapija. U slobodno vrijeme trčim, rolam, čitam, i igram se još uvijek, sama ili u dobrom društvu.