Obavijest o početku nove edukacijske grupe iz integrativne geštalt terapije u Centru za integrativnu geštalt terapiju i savjetovanje (CITIS) – 2023./2024.

Pozivamo vas da se uključite u našu edukaciju iz integrativne geštalt terapije. U tijeku je formiranje nove edukacijske grupe za edukaciju integrativnih geštalt psihoterapeuta i savjetodavnih terapeuta (savjetovatelja/socioterapeuta). Grupa će krenuti s radom krajem 2023. pod vodstvom našeg najiskusnijeg voditeljskog para: Mirjane Šimunović-Škunca i Zdravka Bokulića.

Sve detaljne informacije o programima edukacije možete pronaći na slijedećim poveznicama: https://citis.hr/edukacije/opcenito-o-edukacijama/                                         https://citis.hr/edukacije/edukacija-za-igt-psihoterapeuta                              https://citis.hr/edukacije/edukacije-za-igt-savjetovateljasocioterapeuta/                            https://citis.hr/edukacije/uvjeti-za-ukljucivanje-u-edukaciju/                                                https://citis.hr/o-nama/integrativna-gestalt-terapija/

Prije uključivanja u edukaciju kandidati trebaju proći uvodni intervju i pripremnu iskustvenu radionicu.

Kroz uvodni intervju se, temeljem uvida u dokumentaciju (diploma, životopis i motivacijsko pismo)  i neposrednog kontakta, upoznajemo s kandidatima i procjenjujemo njihove potencijale za sudjelovanje na pripremnoj radionici i edukaciji općenito. U slučaju postojanja kontraindikacija za edukaciju kandidat ne ide u daljnji postupak.

Na pripremnim iskustvenim radionicama vaši budući voditelji edukacije će vam prezentirati glavna obilježja našeg psihoterapijskog pristupa, iskusiti ćete naše temeljne koncepte: svjesnost, kontakt, “ovdje i sada”, kontekst i kontinuum, identitet, … Pripremna iskustvena radionica omogućuje da se voditelji i kandidati međusobno bolje upoznaju, da kandidati iskustveno dožive i upoznaju integrativni geštalt pristup, te procijene je li ovaj terapijski pristup za njih prikladan. Voditelji radionice procjenjuju jesu li kandidati prikladni za uključivanje u ovu edukaciju temeljem uvida u rad na pripremnoj radionici. Konačna odluka o prijemu u edukaciju donosi se na temelju individualnih refleksija polaznika radionice, te procjene i povratnih informacija voditelja. Kriteriji za refleksiju i procjenu su: kapacitet za svijest o sebi i drugima, sposobnost za kontakt s drugima, sposobnost samoprihvaćanja, spremnost na rizik i eksperiment, empatija, emocionalna stabilnost, spremnost na poštivanje integriteta drugih ljudi, sposobnost davanja i primanja povratnih informacija, te motivacija za osobni i profesionalni rast i razvoj.

Pripremna radionica nikoga ne obavezuje na nastavak edukacije. Onima koji će se uključiti u edukaciju, pripremna radionica ulazi u potrebne sate edukacije.

Ovisno o broju kandidata, pripremna radionica organizirat će se u trajanju od dva ili tri dana. Ako bude u trajanju od tri dana cijena radionice bit će 150 eura, a ako bude u trajanju dva dana 100 eura.

Termini izbornih radionica bit će objavljeni naknadno, a provodit će se tijekom listopada, studenog i prosinca 2023. Molimo sve zainteresirane da se prijave.

Za prijavu je potrebno poslati diplomu završenog fakulteta, životopis, motivacijsko pismo i popunjenu prijavnicu za edukaciju (u prilogu).

Prijava i detaljnije informacije na: edukacije@citis.hr ili citis.zg@gmail.com i na mobitel 091 1793 363.

Prijavnica za edukaciju iz IGT

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Scroll to Top