Intronaut organizira radionicu rada na snovima iz oblasti Jungove analitičke psihologije na temu:  “Interaktivno polje sanjanja

Drage kolegice i kolege, Intronaut organizira radionicu rada na snovima iz oblasti Jungove analitičke psihologije na temu:  “Interaktivno polje sanjanja“.

Radionicu vodi Velimir B. Popović, Jungovski psihoanalitičar (više o njemu na Intronau.org)

Cilj radionice je da se učesnici iskustveno upoznaju sa idejom interaktivnog polja sanjanja – njenom teorijskom osnovom i načinom kako se i sa kojim ciljem može koristiti u grupnoj psihoterapiji, te će upotreba metode, pored rada samih učesnika radionice, biti ilustrirana primjerima iz prakse. 

Interaktivno polje sanjanja predstavlja novu metodu kojom se mogu istraživati nesvjesne dimenzije društvenog svijeta. Ona počiva na ideji da snovi, u psihološkom smislu, nemaju isključivo interpretativnu vrijednost za pojedinca već da su dio šireg konteksta, koji u sebe uključuje i društvo, a koji se u post-jungovskoj psihologiji naziva interaktivno polje. 

Polazna je hipoteza, kada je riječ o sanjanju kao fenomenu interaktivnog polja, da san nije isključivo namijenjen pojedincu već i drugima – široj društvenoj zajednici. Budući da san i nije proizvod individualne psihe onog tko ga sanja, već djelić beskonačne, najčešće neprepoznate i osviještene cjeline (interaktivnog polja), onda dijadni psihoterapijski odnos ne predstavlja odgovarajuće mjesto gdje će se njegovo značenje dešifrirati. Namesto dijadnog odnosa u kojem kroz asocijacije i amplifikacije snivača, pokušavamo doći do značenja određenog sna, ovdje se njemu pristupa kao fenomenu polja ili kao istrgnutoj karici neprekidnog lanca sanjanja. Otuda je cilj da se kroz grupni rad – slobodne asocijacije i amplifikacije – svih članova grupe koji na njemu rade, poveže sa lancem snova iz kojih je otrgnut, a time uveća razumijevanje sebe i drugih.

Subota, 22.4. od 10 do 18 sati i nedjelja, 23.4. od 10 do 16 sati

Mjesto održavanja: Andrea’s room, Berislavićeva 21, Zagreb. Cijena: 100 EUR. 

Prijave (najkasnije do16.4.) i pitanja na info@intronaut.org i 0989176575 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Scroll to Top