Integrativni gestalt pristup u radu s klijentima sa somatskim i onkološkim bolestima

CITIS organizira seminar/radionicu “Integrativni geštalt pristup u radu s klijentima sa somatskim i onkološkim bolestima”

Seminar/radionica će se održati 21. – 23. lipnja 2024. u Zagrebu.

Voditeljica je NIKICA HAMER VIDMAR, psihologinja, psihoterapeutkinja (ECP) i supervizorica.
Kotizacija za seminar iznosi 150 eura.

Satnica seminara je:
Petak: 17.00 do 21.00 sati
Subota: 9.00 -20.30 sat, s pauzom za ručak
Nedjelja 9.00-13.00

Seminar/radionica je, osim edukantima i terapeutima CITIS-a. namijenjen svim edukantima psihoterapije, terapeutima i terapeutkinjama, kao i drugim stručnjacima koji u svom radu dolaze u kontakt sa osobama koje imaju iskustvo somatskih i onkoloških bolesti, a moguće je i uključivanje svih drugih koje zanima ova tema ili su imali takvo iskustvo.

Prijave i informacije:
citis.zg@gmail.com
091 1793 363

KRATKI OPIS SEMINARA

Tema somatskih i onkoloških bolesti je sveprisutna, ističu se različiti razlozi nastanka, a među njima se često izdvaja stres kao značajan faktor u kontekstu epigenetike.
Ljudi mogu čuti od svojih liječnika ili drugih: “Sve je u glavi.” ili “Sredite si glavu.” ili, što je još gore, čak niti to, nego jednostavno samo dobiju dijagnozu i lijekove.
Znamo da su uzroci mnogih tegoba, ne “samo u glavi”, nego i svuda oko nas te možemo postaviti pitanje što nam je potrebno da bismo se uspješno mogli nositi sa sobom, sa svojim okruženjem, kao i sa svim izazovima tijekom života, a sve kako bismo ostvarili autentičnog sebe.
Kako kao terapeuti možemo pomoći našim klijetima da shvate moguće uzroke svojih tegoba, “da srede svoju glavu, ali i svoje okruženje”, da otkriju i upoznaju sebe, sprijatelje se sa sobom i prihvate sebe te da usvoje vještine i navike koje im mogu pomoći u podržavanju istinskog sebe, svojih potencijala, težnja, strasti… ?
Kako se mi kao terapeuti nosimo sa vlastitim tegobama i kako mi “sređujemo svoju glavu i okolinu”, a kako se nosimo sa tegobama, bolestima i izazovima onih kojima pomažemo?
Koji su to izazovi, teme, najveći strahovi i brige osoba s iskustvom somatskih i onkolokših bolesti i kako im uistinu možemo pomoći i razumjeti ih, teme su ovog seminara. Također, pomoću tehnika i medija geštalt terapije pokušati ćemo potaknuti osvještavanje definicija i stavova koje sami polaznici/terapeuti imaju u odnosu na bolest te razmotriti kako ti stavovi utječu na rad s klijentima. Razgovarat ćemo i o tome kako klijentu biti istinska podrška u teškim trenucima te kako imati hrabrosti razgovarati o teškim temama i pitanjima na koje često nema odgovora.

Voditeljica seminara
Nikica Hamer Vidmar, prof. psihologije, psihoterapeutkinja i supervizorica

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Scroll to Top