Radionica: »METAFORE», koju vodi Tomaž Flajs, geštalt psihoterapeut i pisac

Radionica je podjednako posvećena teorijskoj pozadini razumijevanja metafore, njene različite upotrebe, kao i eksperimentalnim vježbama kojima se nastoji potaknuti kreativnost, povećati svjesnost i istražiti različite izraze i mogućnosti upotrebe metafora.

“INTRONAUT”-udruga za promicanje i promoviranje osobnog razvoja, aktivizma, profesionalnog usavršavanja i kreativnosti organizira radionicu iz geštalt psihoterapije na temu: «METAFORE». Radionicu će voditi TOMAŽ FLAJS, geštalt psihoterapeut, u subotu,25.11. (13 – 19 sati) i nedjelju, 26.11. (9 – 15 sati) u Studiju Chekhov, Ljudevita Gaja 10, Zagreb.

«Metafore (metaforički) shvaćam kao “most”. Iz pozicije svjesnosti pojedinca, one služe kao most između figure (eksplicitno, ono čega je on/ona svjestan/na) i osnove (implicitno, ono čega nije svjestan/na). Iz pozicije komunikacije među ljudima, one služe kao most između njihovih referentnih okvira (pozadina) (u slučaju psihoanalize, možemo ih koristiti kao most između pozadine klijenta i pozadine terapeuta).. Shodno tome, one kao takve mogu biti sredstvo kontakta i pojačavanja svjesnosti. Geštalt terapija svojim fenomenološkim i eksperimentalnim pristupom pruža brojne mogućnosti u radu s metaforama, posebno s onima koje se javljaju u sadašnjoj situaciji koju dvoje ili više ljudi dijele. Radionica će biti podjednako posvećena teorijskoj pozadini kojom ću predstaviti svoje razumijevanje metafora kao temelj za različite upotrebe metafora kao i eksperimentalnim vježbama kojima se nastoji potaknuti kreativnost, povećati svjesnost i istražiti različite mogućnosti upotrebe metafora.» (Tomaž Flajs)

Tomaž Flajs nositelj je Europskog certifikata psihoterapije (EAP) i redovni je član Europskog društva za geštalt terapiju EAGT-a. Predsjednik je Slovenske krovne udruge za psihoterapiju (SKZP). Suosnivač je i direktor GITA-e, Instituta za geštalt terapiju u Ljubljani, gdje radi kao gestalt psihoterapeut, supervizor i trener. Također vodi treninge u inozemstvu: u Austriji, Hrvatskoj, Gruziji, Rusiji i u Kini.

Studirao je francuski i engleski jezik i književnost. U svoje studentsko doba bio je aktivan kao glumac u francuskoj kazališnoj grupi Filozofskog fakulteta u Ljubljani ‘Les Theatreux’ i objavljivao svoju poeziju u literarnim revijama. Iako je, barem privremeno, odustao od literarnih ambicija, umjetnost i književnost ostaju važna područja njegovog interesa, pogotovo njihove dodirne točke sa psihoterapijom. Piše članke o geštalt psihoterapiji, među ostalim: „Muškarci i sram“, „Političke dimenzije psihoterapije“ i „Rad s metaforama u Geštalt terapiji“ koji su objavljeni u slovenskom časopisu za psihoterapiju Kairos.

Cijena radionice je: 850 kn. Pitanja i informacije na info@intronaut.org ili na 098 91 76 575 .

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Scroll to Top