This user account status is Approved

This user has not added any information to their profile yet.

Biserka Tomljenović
Zagreb
socijalna radnica, magistra struke

Edukacija iz geštalt supervizije - edukacija u trajanju od 100 sati, Geštalt centar Homa, Zagreb, voditelji Talia Bar-Yoseph Levine i Jay Levine
Znanstvena istraživanja u psihoterapiji - različite radionice i konferencije u Hrvatskoj i inozemstvu
Coming Home: Rad s LGBT klijentima, radionoica, Geštalt centar Homa, Zagreb, voditelj Kevin McCanna
Obiteljske konstelacije i model V. Satir, radionica, IGW Zagreb, voditeljica Ursula Troesche-Huefner
Retrofleksija i rad s tijelom, radionica, Geštalt centar Homa, voditelj Peter Philippson
Kako raditi sa sramom?, radionica Geštalt centar Homa, voditelj Tomaž Flajs
Treating Trauma Master Series, NICABM

Terapija za edukante, Grupe, Odrasli, Parovi, Organizacije, Adolescenti

Ja sam magistra socijalnog rada i geštalt psihoterapeutkinja. Za geštalt psihoterapeutkinju školovala sam se i diplomirala pri IGW-u (Institut für Integrative Gestalttherapie, Wurzburg) , pod vodstvom Jasenke Pregrad i Klausa Engela. Posebno područje mog interesa su znanstvena istraživanja u psihoterapiji. Provela sam evaluaciju vlastitog psihoterapijskog rada primjenom metode CHAP (Change after psychotherapy) koja mjeri promjene kod klijenata nakon psihoterapije u četiri aspekta – simptoma, adaptivne sposobnosti, samo-uvida i nesvjesnih konflikata. Rezultati evaluacije ukazuju na to da je geštalt psihoterapija koju sam primjenjivala, za klijente iz uzorka, prouzročila mjerljive promjene u sva četiri područja. Naravno, rezultati se razlikuju kod svakog klijenta, kod jednih je mjerljiva promjena registrirana samo u nekim aspektima, a kod nekih u svima četirima . Radim s adolescentima, odraslima, parovima i grupama. Kontinuirano se stručno usavršavam i redovito sudjelujem na edukacijama vezanima uz razne aspekte psihoterapijskog i psihosocijalnog rada. Posvećena je kontinuiranom praćenju kvalitete vlastitog rada, povezivanju znanosti i psihoterapije i promicanju prava klijenata.