Društvo je osnovano 1997. i okuplja sve stručnjake koji su završili poslijediplomsku edukaciju iz gestalt i integrativne psihoterapije kao punopravne članove, te one koji imaju barem 100 sati edukacije iz ovog psihoterapijskog pravca kao pridružene članove.

Ciljevi:

1. Promiče gestalt i integrativni pristup i njegovu primjenu u praksi.

2. Podržava suradnju s drugim psihoterapijskim pravcima i njihovim predstavnicima.

3. Podržava principe etičnosti i kvalitete psihoterapijskog rada.

4. Podržava stručno usavršavanje svojih članova i drugih zainteresiranih.

Status NOGT u EAGT

Društvo Gestalt i Integrativnih Psihoterapeuta Hrvatske je  krajem kolovoza 2015 godine steklo status NOGT- National Organisation of Gestalt Therapy koji dodjeljuje EAGT i time postalo jedno od 21 punopravnih Nacionalni organizacija gestalt terapije u EAGT-u - Europskoj organizaciji za gestalt terapiju.

Tijela društva

Predsjednica društva:

Nina Kolanović (predsjednicagiph@gmail.com)

Upravni odbor:

Nina Kolanović (predsjednicagiph@gmail.com)

Ivan Vračić (ivan.vracic@gmail.com)

Margareta Mesić (margareta.jurisic@zd.t-com.hr)

Tanja Dejanović Šagadin (tanjadsagadin@yahoo.co.uk) - Članica UO za kontakt i prijem novih članovima

Mihael Kozina (mihael.kozina@gmail.com)

Nadzorni odbor:

Ana Čović

Tomislav Rončević

Daina Udovčić Corelli

Tajnica:

Nataša Barolin Belić (natasa@barolinbelic.com)

Etičko povjerenstvo:

Radojka Kraljević (radojka.kraljevic@zg.htnet.hr) - predsjednica Etičkog povjerenstva

Lina Đulvat (lina.djulvat@gmail.com)

Nataša Barolin Belić (natasa@barolinbelic.com)

Web administratorice:

Katarina Komarica (katarina.komarica@gmail.com)

Irena Jurjević (irena.jurjevic@gmail.com)

Biserka Tomljenović (biserka.tomljenovic@gmail.com)

Komisija za dobivanje Europskog certifikata za psihoterapiju (pri SPUH-u)

Dubravka Stijačić

Ljiljana Bastaić

Irena Bezić

Redovnim članom može postati osoba koja ima diplomu o završenoj edukaciji iz gestalt psihoterapije po kriterijima EAP-a. Pridruženim članom može postati osoba koja ima barem 100 sati edukacije iz gestalt psihoterapije.

Napomena: Pristupnicu uz priložene fotokopije diplome ili potvrde o završenoj edukaciji poslati poštom na adresu predsjednice Društva (adresa se nalazi na lijevom dijelu ekrana  PISMA SLATI NA).

Obrazac pristupnice nalazi se pod PRILOZIMA. Preporučuje se skenirane dokumente sa pristupnicom poslati emailom na adresu: predsjednicadgiph@gmail.com

Broj žiro računa Društva je: 2360000-1101562607; Zagrebačka banka.

IBAN HR5023600001101562607

OIB :73234379524

Oko svih detalja plaćanja članarine možete se obratiti blagajnici Društva Nataši Barolin Belić (natasa@barolinbelic.hr).

Punopravnim članom može postati osoba koja ima diplomu o završenoj edukaciji iz gestalt psihoterapije po kriterijima EAP-a i EAGT-a.

Pridruženim članom može postati osoba koja ima min 100 sati edukacije iz gestalt psihoterapije.

• Kandidat se putem e-maila javlja članu Upravnog odbora zaduženom za kontakte s članovima  s popunjenom pristupnicom (koja je dostupna na dnu ove stranice) i skeniranim/fotografiranim certifikatom ili potvrdom o završenoj edukaciji ili potvrdom od voditelja edukacije o pohađanju edukacije iz GT i broju realiziranih sati.
  • Član Upravnog odbora putem e-maila traži suglasnost ostalih članova UO za prijem novog člana. O prijemu novih članova UO odlučuje jednom mjesečno (do 10-og u mjesecu za prethodni mjesec).
  • Nakon dobivene suglasnosti, član UO kontaktira kandidata i obavještava ga da je primljen u članstvo i daje upute za plaćanje članarine.
  • Po uplati članarine kandidat se javlja blagajnici i potvrđuje da je podmirio članarinu.
  • Blagajnica javlja web administratorici da je novi član uplatio članarinu i dostavlja njegove podatke (ime, prezime, e-mail).
  • Web administratorica se javlja kandidatu sa smjernicama kako se prijaviti na web stranicu DGIPH.

Članstvo se aktivira danom uplate članarine a prestaje 31.12. tekuće godine.

Punopravni članovi, ukoliko žele mogućnost objave svojih podataka na popisu terapeuta na web stranici DGIPH pod izbornikom PSIHOTERAPEUTI, plaćaju članarinu u iznosu od 250,00 kn.

Punopravni članovi koji ne žele mogućnost objave svojih podataka na web stranici kao i pridruženi članovi plaćaju članarinu u iznosu od 200,00 kn.

Rok za plaćanje tj. obnavljanje članstva je najkasnije do 31.3. svake godine, kada se ažurira registar terapeuta. Član/ica se briše s popisa psihoterapeuta na web stranicama DGIPH ukoliko ne plati članarinu do 31.3. tekuće godine. Član/ica se ponovno uvrštava na listu nakon podmirivanja članarine.

Blagajnica: Nataša Barolin Belić (natasa@barolinbelic.hr)

Web administratorica: Katarina Komarica (katarina.komarica@gmail.com

Broj žiro računa Društva je: 2360000-1101562607; Zagrebačka banka.

IBAN HR5023600001101562607

OIB: 73234379524

1. Prije mogućnosti prijave, potrebno je REGISTRIRATI se (gornji lijevi dio stranice) te prilikom registracije popuniti obvezne podatke, i to: željeno korisničko ime, email adresa, ime i prezime, telefon i adresa. Nakon toga, odaberite "Kreiraj novi račun" .
  2. Nakon par dana Vaš zahtjev odobrava administratorica web stranice i šalje privremenu lozinku kojom se prijavljujete na izborniku PRIJAVA (gornji lijevi dio stranice)  te dalje popunjavate sve ostale podatke sami. Dakle, NIJE POTREBNO SLATI OBRAZAC za objavu podataka na popisu psihoterapeuta. Molimo Vas da popunjavate sva polja te da koristite velika i mala slova - kako bi taj popis bio ujednačen.

Sve izmjene u statusu kao npr. "DODATNE EDUKACIJE" ili izmjene u statusu "O MENI" - mijenjate kada želite i koliko želite.

U slučaju poteškoća, kontaktirajte Administratoricu web stranice.

Objave najava radionica, edukacija i vijesti trebaju sadržavati jasan naslov, te sadržaj koji želite objaviti. Imajte na umu da vijest stilom treba biti prilagođena webu, odnosno, drugačije oblikovana nego kada pišete newsletter ili se nekome obraćate emailom.

Uključite sljedeće:
 · kraći naslov (do 80 znakova),
 · uvodni paragraf (do 400 znakova) koji je prvi vidljiv na webu i u kojem je dobro sažeti ključnu poruku,
 · cjelovitu širu vijest (2000-3000 znakova) te
 · po mogućnosti fotografiju (png, gif, jpg ili jpeg) koja može biti max. 2 MB.

Naslov i tekst šaljite isključivo u .doc, .docx, .rtf ili .txt formatu.

Društvo gestalt i integrativnih psihoterapeuta Hrvatske se zahvaljuje Jeleni Popić, psihologinji i fotografkinji iz Splita za donaciju i ustupanje fotografija za uređenje novih stranica Društva