UMRLA JE BRANKA JAKELIĆ

UMRLA JE BRANKA JAKELIĆ

O Branki Jakelić se može pisati iz raznih kuteva, budući da je bila svestrana, silno zainteresirana za svijet oko sebe, s različitim interesima. Posebno joj je bilo važno učenje. Rođena je u Splitu 1952.godine gdje je pohađala osnovnu i srednju školu. U Zagreb dolazi na fakultet. Diplomirala je književnost i pedagogiju na Filozofskom fakultetu i Solo pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Nakon diploma nastavila se educirati, pa je tako stekla diplome iz Gestalt psihoterapije, Transpersonalne psihoterapije, praktičar je Sistemskih konstelacija te praktičar SE (Somatic Experiencing).
Branka Jakelić je bila članica Društva gestalt integrativnih psihoterapeuta Hrvatske, Centra za psihodramu, The European Transpersonal Association i European Association for Psychotherapy. Radila je individualne, partnerske i grupne terapije kao i terapiju, superviziju i trening psihoterapijskih edukanata.
Uz sve to, Branka je bila i spisateljica. Napisala je tri knjige koje su doživjele reizdanja: Govor snova, Tragajući za sobom i Krilate sandale. Pisala je i brojne članke na teme koje su je posebno zanimale, kao što su duhovnost, egzistencijalna pitanja, životne krize.
Radeći kao psihoterapeut i pišući, Branka je dotakla mnoge. Cijeli život je tražila svoj put i poticala druge da to isto čine. U tome je bila i blaga i uporna, kreativna, svestrana, s puno različitih interesa. Učila nas je da uvijek imamo izbor. Da budemo svjesni što i kako biramo.
Često je isticala da radi najljepši posao na svijetu.
Umrla je 3.ožujka 2022.godine u prijepodnevnim satima. Zadnji razgovor je bio s njenom kćeri Irenom. Umrla je kako i živjela, na svoj način, kod kuće, u svojoj sobi okružena knjigama. Do zadnjeg dana je bila u kontaktu s ljudima, imala je online sastanke, radila je. Imala je znatiželjan um djeteta, nevjerojatnu mentalnu snagu, sve je pamtila i sve ju je zanimalo.
Branka je svojim načinom, životom, djelovanjem, radom, učenjem ostavila traga na mnoge. Svima ćeš nam nedostajati.
Počivala u miru, draga Branka!

Sanda Puljiz Vidović, odnosno tvoja Sanda ili kako si znala reći – da smo nas dvije najrazličitije osobe na svijet a da je naš odnos bio jedan od najčvršćih u tvom životu.

Leave a commentPratite nas na Facebooku

Facebook Pagelike Widget

Kontakt

  • Društvo gestalt i integrativnih psihoterapeuta Hrvatske (DGIPH)

    Bosanska 6
    10 000 Zagreb

O DGIPH

Društvo Gestalt i Integrativnih Psihoterapeuta Hrvatske je osnovano 1997. i okuplja sve stručnjake koji su završili poslijediplomsku edukaciju iz gestalt i integrativne psihoterapije kao punopravne članove, te one koji imaju barem 100 sati edukacije iz ovog psihoterapijskog pravca kao pridružene članove.

Copyright © 2019. Sva prava pridržana. Web by: Gaja Gati