Edukacija iz geštalt psihoterapije po programu „Gestalt Psychotherapy Training Institute Malta“ (GPTIM)

Geštalt terapija je iskustvena terapija koja kroz svjesnost potiče rast i razvoj ličnosti. Začetnik Geštalt terapije je Fritz Perls. Danas je geštalt terapija razvijena u cijelom svijetu, a primjenjuje se u individualnoj terapiji, grupnoj terapiji i u različitim kontekstima kao npr. organizacijskim, kliničkim, edukacijskim i sl. Edukaciju iz geštalt terapije po Malteškom programu u Hrvatskoj provodi Psihika d.o.o., Centar za psihoterapiju, edukaciju i savjetovanje i to u Zadru, Rijeci, Splitu, Puli i Osijeku. Psihika d.o.o. je od 2011. godine pridruženi član Europske asocijacije za geštalt terapiju (EAGT). Također, Psihika d.o.o. provodi edukacije iz terapije obiteljskih konstelacija, a od 2013. certificirana je od strane Europske interdisciplinarne asocijacije za terapiju s djecom i mladima (EIATCYP) za provođenje edukacije iz terapije za djecu i mlade. Psihika d.o.o. je trenutno u predpostupku akreditacije za punopravnog člana EAGT-a. Završavanje ovog programa omogućava polaznicima dobivanje relevantnih europskih certifikata (EAGT i ECP).

Uvjeti:

• za uključivanje u osnovni nivo potreban je završen fakultet i visoka motivacija za rad na sebi, s tim da prednost imaju kandidati koji su završili društvene ili humanističke studije
  • osobno iskustvo u radu s klijentima
  • osobna motiviranost i spremnost

Program:

Trajanje: 4 godine

Program je podijeljen u osnovni nivo (prve dvije godine) i napredni nivo (druge dvije godine):

• 653 sati teorije i metodologije
  • 400 sati kliničke prakse
  • 225 sati grupne supervizije
  • 250 sati individualne terapije (od čega 75 sati individualne terapije, a 175 sati terapije u grupi)
  • 72 sata edukacije terapije po slobodnom izboru (obiteljske konstelacije, Jungijanska psihoanaliza)

Diploma u GPT podrazumijeva osam seminarskih radova, prikaz slučaja (13 000 – 15 000 riječi) i obranu rada pred komisijom.

Cijeli program obuhvaća 1 600 sati, ne računajući sate potrebne za čitanje literature, pisanje seminarskih radova i izradu studije slučaja.

Radni jezik: hrvatski i engleski (uz konsekutivno prevođenje).

Voditelji edukacijskih grupa i treneri:

• Dr. sc. Lidija Pecotić, ECP (Europski certifikat za psihoterapiju), EAGT (Europska asocijacija za gestalt terapiju), predsjednica Gestalt psychotherapy training institute Malta;
  • Margareta Mesić, univ.spec., klinički psiholog, psihoterapeut i supervizor, EAGT, Hrvatska;
  • Dr. sc. Keneth Evans, socijalni radnik, geštalt terapeut, supervizor i trener, predsjednik EAGT, ECP, Scarborough Institute, Velika Britanija;
  • Bertram Muller, klinički psiholog, geštalt terapeut, direktor Instituta za geštalt terapiju u Dusseldorfu, Njemačka;
  • Marija Stefanović, klinički psiholog, geštalt terapeut i supervizor, EAGT, ECP, Beograd;
  • Dr. sc.Velimir Popović, klinički psiholog, analitički psihoterapeut, ECP, Odjel za psihologiju, Univerzitet u Beogradu;
  • Sanja Bratina, klinički psiholog, geštalt psihoterapeut i supervizor, ECP, EAGT, Beograd;
  • I drugi terapeuti i supervizori.
  • Vanjski suradnik za područje kliničke psihologije i dijagnostike:
  • Doc.dr.sc. Slavka Galić, prof., spec. kliničke psihologije, Hrvatska.

Kontakt:

Margareta Mesić, mob. 098/959 40 42;